Categories
Astrologija

Uran u astrologiji

Značenje planete Uran u astrologiji i horoskopu.

planeta uran u astrologiji i horoskopu
Saznajte koje tajne u astrološkom smislu krije plava biserna planeta Uran.

Uran je bio primordijalni bog neba i otac Titana u drevnoj grčkoj mitologiji. On je bio sin Gee ali i njen muž. Uran je bio bog svemira, ali su se Titani pobunili te ga svrgnuli. Njegov najmlađi sin, Hron, preuzeo je vlast tako što je kastrirao oca i postao gospodar sveta. Zbog toga je Uran bespolan i otelotvorenje principa univerzalnosti.

Uran je prva transcendentalna planeta otkrivena 1781. godine. Njegovo delovanje se manifestuje kao naglo, neočekivano ali i originalno. On uvek izaziva neočekivan potres i ruši ustaljeni poredak stvari.

Uran vlada znakom Vodolije, a egzaltaciju ima u Škorpiji. Uran upravlja naukom, otkrićima, originalnošću ali i okultnim stvarima, magijom, astrologijom, elektricitetom, svetlošću, psihologijom. On je futuristička, boemska, ekscentrična, utopijska, intelektualna, humanitarna i egoistička planeta.

Uranu je svojstveno da ruši tradicije. On upravlja i stvaralačkom voljom, iznenadnim promenama, revolucijom i diktaturom, pobunama i individualizmom.

Uran predstavlja slobodu u svakom smislu. Sprečava nas da se zaglavimo u rutini i stimuliše nas da tražimo nova iskustva. Uran je izvan svih formi i pravila. Psihološki ga otkrivamo kroz intuiciju. On čini život zanimljivim i punim iznenađenja. Uran utiče na zdravstvene tegobe kao što su: psihički problemi, moždane funkcije, telesni elektricitet, zglobovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *